29.10.2012

Google Authorship профилите – вече без верификация?

Google AuthorshipВъзможно е скоро Google да събере парчетата от социалния пъзел и ги използва в една по-глобална картина, включваща авторството на различно съдържание в нета.

Ако това е вярно, скоро ще е нещо обичайно не само да видите снимка на автора при търсене на резултати в Google, а и да видите снимката, независимо, че авторът не е свързал съдържанието със своя Google Authorship профил.

Два скорошни примера ще илюстрират това:

1) В тема във форума WebmasterWorld, потребител с псевдоним sunnyujjawal казва, че при търсене в Google URL-тата от Pinterest пофила му се показват с неговата снимка от Google+, без да е добавен маркер на Google Authorship на сайта. Потърсете [pinterest arpingajjar123 и ще видите това:

Акаунт, свързан само с Twitter, се появява с Authorshop в Google Search

Ако разгледате детайлно профила, ще откриете Twitter акаунт сред свързаните профили, но не и такъв във Google+. Тук идва логичният въпрос:

как Google е разбрал?

Google+ акаунта на този потребител е свързан с Twitter профила му, също както този в Pinterest. И така по аналогия Google преценява, че двата профила са на един и същи човек и добавя снимката от Google+  резултатите от търсенето.

2) Bas Van Den Beld от State of the Search разказва за подобен случай в неговия сайт – една от статиите излиза в разултатите на Google с посочен автор Kristjan Mar Hauksson, при условие, че в Google+ акаунта не се споменава, че е сътрудник.

Този потребител също не е добавил сътрудничество в Google+ профила си, но се появява със снимка в резултатите

Асоциацията, която Google прави, е свързаната информация от блога и Twitter акаунта @optimizeyourweb. Тъй като в заглавието на статията е посочено името на автора и Twitter акаунта му, Google е сигурен, че може да сложи снимката от Google+ акаунта му в резултатите като автор на тази статия.

* * * 

Дали наистина Google ще премахнат нуждата от верификация в Google Authorship профилите и ще търси тази информация по аналогия?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.