Промяна на Search Queries в Google Webmaster Tools

WMS UpdateНа 7. януари Google обявиха, че са направили промяна в Webmaster Tools и по-точно, в може би най-използваната част от него – Search Queries. Данните вече не са обобщени за сайта, а се показват за всяка отделна страница, която се показва в резултатите от търсенето.

Функцията дава възможност да видите данни за търсените думи, за които поне една от страниците на уебсайта ви е излизала в резултатите на Google. Показванията на страницата се отчитат като импресии („Impressions„) в инструмента, а при посещение на сайта ви се отчита клик („Clicks„). Данните се показват както в графичен,  така и в табличен вид. Има информация за най-търсените думи („Top queries„), по които сте се показвали, заедно със средната позиция в SERP-а и какъв CTR имат. Освен това са изнесени данни и за страниците, които се посещават най-често („Top pages„), отново със средна позиция и честота на кликване.

Времето, за което е актуална информацията, е 90 дена назад, а с чертичка върху графиката е отбелязан момента, в който е извършен ъпдейта. Както се вижда и на снимката по-долу, за някои сайтове промяната наистина е драстична.

Ъпдейт на Search Queries в Google Webmaster Tools

Новата функционалност изглежда обещаващо и искрено се надявам да е бъде полезна, но това е Google и по тази причина тепърва очаквам проблеми с инструмента.

В блога на компанията обещават промените да бъдат видими за всички профили до няколко дни.

1 коментар за “Промяна на Search Queries в Google Webmaster Tools

  1. Добра инициатива! Това наистина е най-ползваното приложение от шпионскака комантия ГУ 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.