17.02.2015

Туитове в реално време в Google SERP

Преди средата на годината тези, които търсят конкретна информация в Google, ще могат да виждат и най-новите туитове, които се отнасят до тяхното търсене.

Повече от 60% от всички интернет потребители да предпочитат да използват Google за търсене в мрежата, в сравнение с по-малко от 10 на сто от тези, избиращи Bing за търсеща машина. Това стана проблем, когато през 2011 г. Twitter и Google прекратиха оговорката си за показване на постовете от Twitter постове в резултатите от търсения в Google. Така туитовете не се индексират и много потребители не могат да виждат туитове в търсенията си, освен ако не са избрали да използват Bing. Това обаче е на път да се промени.

Възстановяване на споразумение между гигантите

В началото на 2015 г., Twitter най-накрая са успели да подновят споразумението си с Google за автоматично индексиране на туитовете.

Числата са от значение!

Twitter има над 248 милиона активни потребители, които изпращат хиляди битове информация на всеки час в 140 знакови съобщения, известно като микроблогинг. Социалната мрежа работи усилено, за да се установи като медиен гигант сред социалните платформи и да намери по-ефективни начини за монетизиране на информацията, която потребители й споделят.

А подновяването на договорката носи значителни ползи и за двете фирми:

За Google – Google печелят подобряване на резултатите на търсещата машина. Непосредственият достъп до туитове, изпратени от потребителите, им позволява показват в реално време това, за което говорят хората. Всеки, който има съмнения колко голяма сила е това, трябва да има предвид, че по време на неотдавнашната Super Bowl са генерирани повече от 28 милиона туита. Ясно е, че достъпът до тази информация в същото време, в което тя е публикувана, означава по-добри резултати за Google – както повече търсения от потребители, така и достъп до интересите им и цялостните тенденции в мрежата.

За Twitter – част от верните потребители на Twitter “напуснаха кораба” след катастрофата с внедряването на интеграцията за iOS8. Този проблем “струва” на микроблогинг платформата близо 4 милиона активни потребители. Ползата за Twitter от това ново споразумение с Google е, че то им дава почти незабавен достъп до хиляди потенциални нови потребители всеки ден. Но не само това – мнозина смятат, че ще насърчи  и настоящите притежатели на акаунти в Twitter да влизат в профилите си по-често, което може да донесе само ползи за Twitter.

Какво означава това за потребителите?

За тези, които използват Twitter редовно, новото споразумение дава възможност да достингнат повече потребители с туитовете си. За мнозина това означава възможност да продават своите продукти и услуги на все по-голям пазар.

От компанията съобщават, че тази споразумението влиза в сила възможно най-скоро и че още преди средата на годината при търсене в Google ще се виждат резултати с туитове в реално време. За блогърите това може да означава увеличаване на трафика към техния уебсайт или блог, тъй като когато хората споделят техни линкове в Twitter, те ще се виждат също и Google.

Това ново споразумение е добра новина за мнозина и предвижда редица нови възможности за двете интернет компании, както и за потребителите на техните услуги. Вече ще има по-широк достъп до повече информация в реално време, предоставена от Twitter.

You may also like...

2 Responses

  1. Misho says:

    ПУБЛИКАЦИИТЕ СА ОРИГИНАЛНИ

  1. 08.11.2021

    […] Offtopic: Никой досега не е дал коментар за това, че още Twitter въведоха лимит от 140 знака за своите микроблогинг постове и дали Google не копират това поведение, още повече че туитовете се индексират в търсачката в реално време. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.